Μαχαίρι τεμαχισμού 17,5cm με ξύλινη λαβή Tetsu Masterpro
Σφυρήλατο μαχαίρι από ατσάλι. Κατασκευασμένο σύμφωνα με την εμπειρία και τεχνογνωσία των Ιαπώνων μεταλλουργών. Καλοζυγισμένο μαχαίρι με λαβή από ξύλο ελιάς με μεταλλικές γυαλιστερές λεπτομέρειες. Επίστρωση λεπίδας με Damascus laser efect με γκρι τιτάνιο. Μήκος μαχαιριού 17,5 εκατοστά. Σε κουτί δώρου. Αυτός ο τύπος μαχαιριού εμφανίστηκε την περίοδο Edo στην πόλη Sakai. Ονομάζεται επίσης μαχαίρι κρεοπωλείου – έχει επίπεδη, ορθογώνια φαρδιά λεπίδα. Κατασκευάζονται σε ποικιλία μεγεθών, ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζονται. Είναι ένα από τα φαρδύτερα, βαρύτερα μαχαίρια και μερικές φορές διαθέτουν μια τρύπα στην άκρη της ράχης της λεπίδας, ώστε να μπορούν να κρεμαστούν όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ο μπαλτάς χρησιμοποιείται για τον τεμαχισμό του ωμού κρέατος, είτε ως μέρος της διαδικασίας σφαγής είτε για να το χωρίσει σε μικρότερες μερίδες πριν το μαγείρεμα. Μπορεί ακόμη να κόψει και κόκαλα, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα μαχαίρια για την προετοιμασία ωμού κρέατος. Δεδομένου του ογκώδους μεγέθους του, αυτό το είδος μαχαιριού χρησιμοποιείται γενικά μόνο σε ωμό κρέας, παρά σε μαγειρεμένο φαγητό. Λόγω της φαρδιάς και βαριάς επιφάνειας, μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για σύνθλιψη σκελίδων σκόρδου ή τζίντζερ σε ένα ξύλο κοπής.